#افجه#لواسانات#گردشگری_در_تهران#جاذبه‌های_طبیعی#تاریخچه_افجه#ییلاق‌های_تهران#میراث_فرهنگی_لواسان#کوهنوردی_در_افجه

معرفی روستای افجه

روستای افجه، یکی از روستاهای تماشایی و سرسبز در دهستان لواسان کوچک، واقع در منطقه لواسانات شهرستان شمیرانات تهران است. این روستای ییلاقی با طبیعتی بکر و تنفس‌گیر، جاذبه‌ای محبوب برای علاقمندان به گردشگری و کوهنوردی محسوب می‌شود. در این مقاله از قله، ما به تعریف کوتاهی از روستای افجه و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی آن پرداخته‌ایم. برای آشنایی بیشتر با این روستای زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
روستای افجه یکی از روستاهای تماشایی و سرسبز تهران است که در دهستان لواسان کوچک از توابع لواسانات شهرستان شمیرانات قرار دارد. این روستای کوهستانی و ییلاقی با داشتن طبیعتی بکر از جمله مقاصد طبیعت‌گردی و کوهنوردی به شمار می‌رود. افجه به‌دلیل نزدیکی به پایتخت، پاتوق باصفایی برای آخر هفته و تعطیلات محسوب می‌شود.
روستای افجه جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعددی دارد. دشت زیبا و معروف هویج، آبشارهای پسچویک و موآب، قصر قاجاری، قلعه و حمام تاریخی از جمله دیدنی‌های این روستا هستند که می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید.
تاریخچه روستای افجه


در دامنه دو قله بلند و مرتفع ریزان و آتشکوه، روستایی ییلاقی و خوش آب‌وهوا به نام افجه جای گرفته است. این روستای کوهستانی و سردسیر در منطقه لواسانات تهران قرار دارد. روستای افجه یکی از روستاهای نمونه هدف گردشگری شمیران و از مهم‌ترین روستاها و جاذبه های گردشگری لواسان محسوب می‌شود. در گذشته افجه مرکز لواسان به شمار می‌رفت و حتی نخستین بانک لواسان در این روستا دایر شد.
نام افجه در برخی منابع تاریخی آمده است برای مثال صاحب طرائق که در سال ١٣١۵ هجری قمری از روستای افجه دیدن کرده است در مورد آن چنین نوشته است:
    افجه جای بسیار باصفا و خوبی است، باغات زیاد و آبشارهای بسیار دارد، در واقع پایتخت لواسان کوچک است، به قدر لزوم دکاکین هم دارد... جوراب بافی در آنجا کسب معتبری است... از جمله عمارات خوب افجه قصر رفیع و بنای منیع مرحوم میرزا آقاخان صدر اعظم نوری است اگرچه محتاج مرمت است.
در روستای افجه چشمه‌ها و جویبارهای متعددی جریان دارد که با عبور از کوچه‌پس‌کوچه‌ها، طنین دلنواز و دلکشی را ایجاد می‌کنند. از میان روستا نیز رودخانه به نسبت بزرگی عبور می‌کند که علاوه بر سیراب کردن باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی افجه، به آن صفا و جلوه خاصی بخشیده است. اطراف این رودخانه برای پیاده‌روی و لذت بردن از طبیعت افجه بسیار مناسب است.
وجه تسمیه روستای افجه
روستای افجه به دیلمی اوجه نامیده می‌شود. در گذشته به‌علت وجود رودها، آبشارها و جویبارهایی که در کوچه‌های افجه روان است، به روستای افجه، آبچه می‌گفتند. این اسم به مرور زمان تغییر کرد و شاید دلیل آن لهجه ساکنان بومی این روستا باشد که به مانند لهجه مازندرانی صحبت می‌کنند.
شغل مردمان روستای افجه


در گذشته اهالی افجه به کشاورزی و کشت گندم و صیفی‌جات می‌پرداختند تا اینکه در حدود ۵۰ سال قبل نخستین نهال‌های گیلاس در این روستا کشت شد و در کنار کشاورزی و گله‌داری به باغداری نیز مشغول شدند. اکنون گیلاس افجه بخش مهمی از صادرات گیلاس شمیران را به خود اختصاص داده است. نخستین نهال سیب روستا نیز توسط خان افجه به این آبادی آورده شد؛ همان سیبی که امروزه به نام سیب شمیران شناخته می‌شود.
محصولات این روستا شامل گندم و جو، بن‌شن، عسل و میوه‌هایی چون سیب، گیلاس و آلبالو است؛ همچنین اهالی برای چرای دام‌های خود به دشت لار کوچک یا قُلقُلَک و دشت لار بزرگ یا مَرغسر می‌روند.
روستای افجه کجاست؟
روستای افجه یکی از جاهای دیدنی تهران است که در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تهران قرار دارد. این روستا در دهستان لواسان کوچک، بخش لواسانات و در شهرستان شمیرانات واقع است.
    آدرس: پنج کیلومتری شمال شرق شهر لواسان
مسیر دسترسی روستای افجه


برای رفتن به روستای تماشایی و دیدنی افجه باید از طریق اتوبان شهید بابایی تهران به شرق تهران و جاده لشگرگ بروید. سپس جاده لشگرگ را در پیش بگیرید تا به شهر لواسان برسید. با ادامه دادن مسیر و پشت‌سر گذاشتن شهر لواسان، تابلوی روستای افجه را خواهید دید؛ از آنجا مسیر را تا رسیدن به افجه ادامه دهید.
دیدنی‌های روستای افجه


روستای افجه دیدنی‌ها و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری دارد و مقصدی عالی برای گردش و تفریح در دامان طبیعت به شمار می‌رود. دره شمالی این روستا مناطق بکر و تماشایی را در خود جای داده است و از این‌رو، گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می‌خواند.
این دره همچنین مسیر صعود کوهنوران به قله‌های آتشكده، ساكا، يخچال و مهرچال به شمار می‌رود. علاوه بر این گفته می‌شود که این دره يكی از راه‌های قديمی روستای افجه و مسیر پادشاهان بوده است که از طریق آن به دشت لار می‌رفتند.
دشت هویج


دشت هویج یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی و معروف روستای افجه است. این دشت در بالا دست افجه، ناحيه گلندوک و لواسان و زیر قله ریزان قرار دارد که با دو ساعت پیاده‌روی می‌توانید به آن برسید. به گفته مردمان محلی در گذشته این دشت محل کشت هویج بوده است و شاید به همین دلیل به این نام شناخته می‌شود.
دشت هویج در زبان محلی گرچال، گهچال یا گیاه چال، به معنی محلی است که در آن گیاه می‌روید. این نام اشاره به کاشت انواع سبزی و صیفی‌جات در این دشت دارد. در گذشته رسم بوده است که گیاهچال را به‌مدت ۱۰ سال برای کاشت محصولات کشاورزی به یک طایفه اجاره می‌دادند. در سال‌های اخیر نیز دهیاری روستا این کار را برعهده گرفته است و زمین را به مزایده می‌گذارد.
آبشار پسچویک


آبشار پسچویک یا پسکوهک یکی از آبشارهای دیدنی روستای افجه است که در پنج کیلومتری شمال شرقی روستا و در یال کوهی مشرف به دشت هویج جای دارد. این آبشار ۱۵ متر ارتفاع دارد و در اطراف آن درختان افرای بسیاری را می‌توانید تماشا کنید.
آبشار موآب


آبشار موآب نیز از دیگر آبشارهای زییای افجه است که از قله‌ تاریخی ساکا سرازیر می‌شود و ارتفاع آن به ۱۸۰ متر ارتفاع می‌رسد. این آبشار قبل از دشت هویج قرار دارد و در واقع استراحتگاه موقت برای گردشگران و کوهنوردانی محسوب می‌شود که به‌سمت هویج می‌روند.
باغ‌های گیلاس


باغ‌های گیلاس از جمله دیدنی‌های روستای افجه هستند که در فصل بهار جلوه و زیبایی‌ خاصی به این روستا می‌بخشند. بسیاری از این باغ‌ها در حدفاصل آبشار پسچویک و دشت هویج قرار دارند و منظره تماشایی و دیدنی را به وجود آورده‌اند.
دشت سبواستان


در شمال غرب دشت هويج و در مسير صعود به قله آتشكده دشت سبواستان جای گرفته است. درختان گردو و گيلاس چهره تماشایی به این دشت داده‌اند. آبشار چرند از زیبایی‌های این دشت است که با ارتفاع نزدیک به ۵۰ متر از دامنه كوه به دره پايين دست آن سرازير می‌شود.
قصر ناصری


قصر ناصری مهم‌ترین اثر تاریخی روستای افجه است. این قصر که متعلق به دوره قاجار و ناصرالدین شاه است در شمال افجه و در میان یک باغ قرار دارد. از این قصر تنها پی، دیواری به ارتفاع پنج و طول یک متر و انبوهی از آجر‌های قرمز رنگ باقی مانده است.
قلعه سربند


یکی دیگر از آثار تاریخی روستای افجه قلعه سربند یا ساکا نام دارد که از آثار ملی نیز به شمار می‌رود. این قلعه که تا عصر صفوی مورد استفاده بوده است از سنگ لاشه، ملات گچ، ساروج، آجر و خشت ساخته شده و احتمالا قدمت آن به قرن‌های دوم و سوم هجری برمی‌گردد. این قلعه چشم‌اندازی تماشایی به روستا‌های امامه، ناصرآباد، راحت‌آباد، کند سفلی و علیا، افجه و بخشی از لواسان دارد.
خانه‌های تاریخی


روستای افجه همچنان بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. خانه‌های افجه روی شیب این روستا ساخته شده‌اند. خانه‌های حاج اکبر و حاج قاسم مرندی از جمله خانه‌های تاریخی باقی مانده هستند که معماری و قدمت آن‌ها به دروره قاجار می‌رسد.
حمام تاریخی


حمام روستای افجه که همچنان مورد استفاده اهالی قرار دارد، در مرکز آن واقع است. قدمت این حمام به اواخر عصر صفوی یا اوایل قاجار می‌رسد. حمام افجه دارای طاق و گنبد‌های عرقچین و قوس‌های جناغی است.
در حال حاضر بخش‌هایی از این حمام توسط شورا و دهیاری روستای افجه بازسازی شده و مورد استفاده اهالی و گردشگران قرار دارد.
محله چراغان سری


یکی از محله‌های قدیمی روستای افجه چراغان سری ‌است که در آن می‌توانید بافت قدیمی افجه را ببینید. از دیدنی‌های این محله سقاخانه حضرت ابوالفضل (ع) است. علاوه بر این در این محله درخت چنار كهنسالی وجود دارد که كه گفته می‌شود ۴۰۰ سال قدمت دارد. در مورد این چنار داستان شنیدنی نقل می‌شود که از این قرار است:
    تا حدود ۴۰ سال پیش در فضای داخلی چنار قدیمی روستا قصابی کاسبی می‌کرد که گوشت مصرفی هر روز را از دامداران می‌خرید یا از دام‌های خودش تهیه می‌کرد. این گوشت‌ها را از تنه درخت آویزان می‌کرد و تا شب می‌فروخت. جوی آب روانی درست از پای چنار عبور می‌کرد که باعث خنک ماندن هوای اطراف آن بود و گوشت‌ها را از فاسد شدن نجات می‌داد. مردم روستا پیش حسین آقا قصاب چوب خط داشتند. هروقت چوب خطشان پر می‌شد باید حسابشان را تسویه می‌کردند؛ افرادی که پول نقد داشتند با پول نقد و کسانی که کالایی برای فروش داشتند در عوض بدهیشان کالای دیگری به حسین آقا می‌دادند. بعد از فوت او دیگر کسی داخل این تنه درخت را مغازه نکرد.
اقامتگاه روستای افجه
در سفر به روستای افجه برای اقامت می‌توانید به اقامتگاه شخصی آقا جعفر که تنها اقامتگاه روستا است بروید و شب را در کنار طبیعت زیبای افجه سپری کنید.

منبع : کجارو

#افجه#لواسانات#گردشگری_در_تهران#جاذبه‌های_طبیعی#تاریخچه_افجه#ییلاق‌های_تهران#میراث_فرهنگی_لواسان#کوهنوردی_در_افجه


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید